Totaalrenovatie Ichtegem

Totaalrenovatie Ichtegem

Aannemer ID Interieur verzorgt uw woningrenovatie in Ichtegem van A tot Z. Een grote of kleine totaalrenovatie? Alles kan. Wij werken op maat van uw budget.

Een huis renoveren, een appartement renovatie, een zolder verbouwen, een badkamerrenovatie, een keukenrenovatie, een keukenuitbreiding, aanbouw, bijbouw, of ombouw van garage naar leefruimte, …

Het zijn allemaal zeer grote renovatieprojecten waar goed moet worden over nagedacht:

 • Wat kost een verbouwing?
 • Welke materialen gebruiken we?
 • Wat is de tijdlijn voor dergelijke bouwprojecten?
 • Welke technieken moeten we toepassen om ons EPC te verlagen?
 • Zijn er renovatiepremies beschikbaar?

Onze persoonlijke werkwijze, directe communicatie en advies op maat zorgen voor unieke realisaties binnen afgesproken termijn en budget.

Renoveren brengt altijd kopzorgen met zich mee, maar als u de renovatie van uw gebouw in Ichtegem aan ons toevertrouwd, dan ontnemen wij u al deze zorgen met plezier. Een transparante budgettering en to-the-point opvolging garanderen u het beste resultaat en zorgeloze nachtrust.

EPC verbouwingen

Voor nieuwbouwwoningen in Ichtegem is het duidelijk, elke woning moet  beantwoorden aan de EPB-eisen. Bij verbouwingen in Ichtegem is het minder simpel omdat niet elke renovatie even uitgebreid is.

Gaat de totaalrenovatie om een ingrijpende energetische renovatie of een gewone renovatie?

Voor beide types legt de Vlaamse overheid andere energetische eisen op:

 1. Ingrijpende energetische renovatie is een renovatie waarbij de technische installaties volledig worden vervangen en minstens 75% van de bestaande en nieuwe scheidingsconstructies die grenzen aan de buitenomgeving, worden (na)geïsoleerd.
 2.  Een gewone renovatie is elke meldings- of vergunningsplichte renovatie die niet onder de noemer energetische renovatie valt.

Bij een ingrijpende energetische renovatie van een woning, appartement of gebouw in Ichtegem liggen de EPB eisen uiteraard hoger dan bij een gewone renovatie. Onze focus ligt bij een totaalrenovatie steeds op het nastreven van de best mogelijke hedendaagse energetische normen. Om de best mogelijke EPC score te behalen, zetten we sterk in op hernieuwbare energie (ventilatie, isolatie, verwarming).

Groene energie, ofwel duurzame oplossingen, zijn een must voor elke verbouwer.

Aannemer totaalrenovatie Ichtegem

Wij bieden het totaal aan van ontwerp tot vernieuwen/verleggen sanitaire en elektrische nutsvoorzieningen, vloeren plaatsen tot afgewerkt interieur waar het esthetische niet alleen belangrijk is maar waar er ook gekeken wordt naar de energetische waarde tijdens de verbouwingen teneinde de EPC waarde te verbeteren.

Al gehoord van de renovatieplicht?

Vanaf 1 januari 2023 moeten nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen in Vlaanderen (dat zijn woongebouwen met een EPC-label E of F) hun aangekochte woning binnen de 5 jaar na aankoop grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D.

Deze renovatieplicht betekent dat wie vandaag een woning heeft met EPC label E of F binnen de 5 jaar een grondige totaalrenovatie moet uitvoeren. Dit is zeer belangrijk om mee in te calculeren in uw renovatiebudget als u een ‘energieverslindende woning’ heeft.

Gelukkig beseft de overheid dat renoveren geld kost en daarom bieden ze verschillende verbouw premies aan.

Op zoek naar een geschikte aannemer in Ichtegem voor het uitvoeren van een totaalrenovatie? Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

 1. Eerste kennismaking:  Jij vertelt en wij luisteren. Het eerste gesprek is totaal vrijblijvend zonder verplichtingen.
 2. We starten met opmaken van een prijsraming.
 3. We helpen je met het maken van keuzes: materialen, isoleren, technieken, …
 4. Je krijgt een duidelijke offerte op maat.
 5. We werken een 3D plan uit.
 6. We starten met de werkzaamheden.

Zijn er vragen?

  Heeft u plannen voor een totaalrenovatie?

  Wij denken graag met u mee!